sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Gizmo - Saarnion Pakuriya

Gizmo, sydänten valloittaja. Teksti kertoo Gizmosta sekä minun näkemyksestä, sekä lopussa myös omistajan Tinan kertomus Gizmosta.


Itse ihastuin Gizmoon netin välityksellä jo syksyllä 2013, jolloin otin ensimmäisen kerran yhteyttä Tinaan. Tykkäsin Gizmon ulkonäöstä jo heti ensisilmäyksellä.

Tavatessamme ensimmäisen kerran Gizmo oli ihanan sosiaalinen ja oli kiipeemässä syliini. Ja vaikka paikkana oli näyttelyt, niin Gizmosta näki, miten se rakasti olla kehässä Tinan kanssa. Paikka oli siis Maailman voittaja -näyttely, missä vähän huonohermoisempi koira olisi ollut ihmeissään suuresta määrästä ihmisiä ja koiria, mutta ei Gizmossa näkynyt merkkiäkään hämillään olosta. Gizmo sijoittui tuolloin avoimen luokan ykköseksi, sai vara-CACIBin ja SERTin ja valioitui! :)

kaikki kuvat Jenny Rautiainen
Gizmon tapaamisen jälkeen jätin pentusuunnitelmat hautumaan ja seurailin Gizmon kehittymistä junnu-uroksesta aikuiseksi. Gizmo kävi terveystarkeissa, kisasi rallytokossa RTK1:n ja tunne oikeasta uroksesta vain vahvistui mielessäni.

Maaliskuussa Gizmo palkittiin vuoden 2014 japsina, mikä on melkoinen saavutus japsimaailmassa! Mila ja Gizmo treffasivat Japsi ry:n vuosikokouksessa, ja parilla synkkasi heti saman tien.

Vaikkemme ole pystyneet kovin usein näkemäänkään ollessamme kesällä 2015 japsien kesäleirillä, oli Gizmo täysiä repimässä mun kanssa lelua ja olin aivan myyty Gizmolle. Ja miten hienoa, se palkkaantui tekemisestä nännikumilla! :D Ihana puoli Gizmossa oli myös se, että se oli heti täysillä leikkimässä 3-v poikani kanssa, kuin olisi aina tuntenut. :)


Japsien erikoisnäyttelyissä 2015 Gizmo sijoittui tiukassa valioluokan kisassa kolmannelle sijalle.
Vaikka olin jo aivan rakastunut Gizmoon, niin halusin odottaa MH-luonnekuvausta. Tämä siitä syystä, että Mila reagoi räminälaitteeseen ja vaikkei paukkuarka olekaan, niin se reagoi joihinkin erilaisiin ääniin sen verran, että tarvitsee tukea tutustuakseen äänentuottajaan. Tästä syystä halusin uroksen, joka ei jää muistelemaan räminälaitetta.

Gizmo oli mennyt katsomaan räminälaitetta Tinan ollessa kyykyssä, muttei enää hetken päästä muistanut koko laitetta ollenkaan. Se ei ollut väistänyt,  ei ollut muuttanut vauhtia tai niiannut ohittaessa räminälaitetta. Gizmo oli muutenkin kulkenut koko testin omilla tassuillaan ja palautunut testikohdista nopeasti ja mikä parasta, se oli leikkinyt testin aikana. Näin ollen sovimme Tinan kanssa, että toteutaan pitkä haave <3


Tina kertoi Gizmosta seuraavaa:

Gizmo on iloinen ja luotettava lapsiperheen jäsen. Hän tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja haluaisi mielellään tutustua kaikkiin koiriin ja ihmisiin. Hän haukkuu harvoin sisällä, eikä ulkonakaan vahdi turhia.

Gizmo rakastaa liikkumista ja vapaana juoksemista. Lempipaikka on ehdottomasti mökillä, jossa hän viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona.

Gizmon parhaat ominaisuudet harrastuskoirana ovat mm. hyvä kontakti. Gizmo lukee herkästi ohjaajaa, jaksaa treenata häiriöstä huolimatta ja on aina valmis oppimaan uutta, Paras palkka on patukalla leikkiminen ja äänellä innostaminen (eli sosiaalinen palkka).

Gizmo osaa rauhoittua hyvin omassa häkissään treeneissä ja näyttelyissä. Meidän pitäisi kuitenkin vielä treenata rauhoittumista suoritusten välissä , sillä tällä hetkellä hän käyttää nenäänsä liikaa (nuuskii) ja haluaisi lähteä leikkimään muiden kanssa.

Gizmon heikot kohdat näyttelykoirana on lyhyt turkki sekä toinen silmä, joka aika usein vuotaa. Hän liikkuu hyvin, on ryhdikäs ja turkin laatu on erinomainen.

Gizmo on aina iloinen ja valmis lähtemään mukaan lasten leikkeihin, lenkille tai treeneihin. MH-luonnekuvaus vahvistikin sen, että hän palautuu tilanteista nopeasti ja hänellä on sekä vahva itseluottamus että usko ohjaajaan. Gizmo on mahtava koti- ja harrastuskoira. Jos aika riittäisi, haluaisin harrastaa myös agilitya ja hakua hänen kanssaan.Suuri kiitos tulevasta yhteistyöstä Tinalle jo etukäteen! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti