Kasvattaja


Olen Jenny Rautiainen Jyväskylästä. Harrastan ja kilpailen aktiivisesti omien koirieni kanssa agilityssa, tokossa ja rallytokossa, sekä näyttelyissäkin silloin tällöin. Koirani ei ole kuitenkaan pelkästään kilpailuvälineitä, vaan ovat tietenkin myös perheenjäseniä ja jokainen ansaitsee yhtä lailla huomiota ikään katsomatta. Lisäksi ne saavat yhtä lailla huoltoa kuin itsekin.

Olen toiminut mm. paikallisyhdistyksessä K-S Spitzeissä hallituksen jäsenenä sekä Jyväskylän Agility Teamin kilpailutoimikunnassa. Näiden lisäksi olen toiminut Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen tokovastaavana sekä rallytokovastaavana useita vuosia sekä jalostustoimikunnassa sekä agilitytiimissä vuodesta 2018 lähtien. Olen käynyt rally-tokon, tokon sekä agilityn koetoimitsija 2- kurssit ja voin täten toimia kyseisissä lajeissa vastaavana koetoimitsijana.

Kasvatan hyvin pienimuotoisesti kotonani japaninpystykorvia. Kasvattajan peruskurssin olen käynyt 11.-12.10.2014 Sastamalassa ja kasvatan nimellä Snowpepper's.

Kennelnimi on peräisin MH-luonnekuvaajalta, joka kutsui minun japaninpystykorviani valkopippureiksi. Omalla tavallaan molemmat vanhemmat koirani ovat oman elämänsä sankareita ja pitävät kyllä huolen, ettei pimeällä lenkkipolulla pääse kukaan huomaamatta ohi. Valkopippuri-nimi jäi mieleeni ja kun kennelnimen valinta-aika oli, nousi "snowpepper's" -nimi mieleen, koska omaan makuun englanninkielinen nimi tuntui omaan korvaan paremmalta ja whitepepper's oli jo varattu tuolloin.

Tavoitteeni on etsiä yhdistelmiä, joiden terveys, luonne ja ulkonäkö täyttää omat kriteerini. Tästäkään huolimatta en kasvattajana voi luvata terveitä, valmiita harrastuskoiria tai muotovalioita.
Koskaan ei voi kuitenkaan tietää, mitä yhdistelmistä periytyy ja mitä ei.
Kasvattajana haluan lisäksi kasvattaa sellaisia pentueita, joista voisin kuvitella jättäväni pennun kotiin, vaikken pystyisi sillä hetkellä jättämään esimerkiksi ajanpuutteen vuoksi.

Kasvattajana haluan olla osana kasvattieni elämää ja haluan auttaa kasvatteja mm. koulutusasioissa omien taitojeni mukaan järjestämällä mm. kennelpäiviä ja pentuetreffejä. :) Ottamalla minulta pennun saat (tai joudut ottamaan) kaupan päälle minut! :D

Pyrkimykseni on löytää kasvateille jollain tapaa harrastavat kodit, joissa koirat saisi aktivointia, eikä niitä pidettäisi ainoastaan sohvaperunoina. Sen lisäksi, että toivon aktiivisia koteja, niin toivon kodeilta aktiivisuutta ja kiinnostusta myös terveystuloksien tekemiseen. Terveystuloksista sekä omistaja että minä kasvattajana saan valtavasti tietoa.


Yhteyttä saat minuun sähköpostitse kennel.snowpeppers@gmail.com tai liittymällä Facebook-ryhmään "Snowpepper's kennelin elämää" :)


kuva Annamari SundgrenEi kommentteja:

Lähetä kommentti