tiistai 10. lokakuuta 2017

Esittelyssä Tao - Midanet Festuca

Seuraavassa tekstissä esittelen toivottavasti tulevan pentueen isän Taon (Midanet Festuca). Vielä tätä tekstiä kirjoittaessakin ajatukset tästä yhdistelmästä sen kun vain vahvistui ja minusta tuntuu todella hyvältä, kun pääsen yrittämään tätä yhdistelmää. :)

Omian ajatuksia tulevasta uroksesta Taosta (Midanet Festuca). Olin bongaillut sosiaalisesta mediasta koiran omistajan Tiinan päivityksiä Taon harrasteluista. Minusta on vakuuttavaa, että koirien kanssa tehdään muutakin kuin käydään mahdollisesti näyttelykehässä.

Olin ensimmäisen kerran kirjannut Taon yhdeksi urosvaihtoehdoksi 2015-2016 -vaihteessa, kun mietin toisen pentueen teettämistä Milalle. Minua viehättää se, että koiralla on näyttöä sekä terveyden, luonteen että ulkonäön puolelta. Lisäksi Taon yhden pentueen jälkeläisistäkin on terveys-, luonne- ja ulkonäkönäyttöä.

Lähestyin Tiinaa ensimmäisen kerran helmikuussa 2016 sosiaalisessa mediassa. Asia jäi hautumaan. Katsellessani Kayaa, oli vaan jotenkin yritettävä kerran yhdistää Mila ja Gizmo samanlaisten pentujen toivossa kuin mitä Kaya oli, mutta kun pentue meni kesken, päätin, että näin se pitikin mennä.

Olin jo päättänyt, että toista pentuetta Milalle ei tulisi kennelini nimellä. Juttelin asiasta muutaman kasvattajan kanssa, jotka kannustivat miettimään asiaa uudelleen. Pohdittuani asiaa päätin antaa vielä yhden mahdollisuuden. Päätin, että yritän vielä pentuetta eläinlääkärin lausunnolla ensi vuoden keväällä / kesällä, kun juoksujen aika on. Lähestyin jälleen Tiinaa viesteillä. Lisäksi konsultoin kasvattajaystäviäni yhdistelmästä. Olin vain entistä vakuuttuneempi, että tässä se on. Tämän uroksen minä haluan valita pentueeni isäksi.

Vakuutuin sen rauhallisesta ja rohkeasta luonteesta, laukaus- ja äänivarmuudesta, hyvästä rakenteesta ja kintereistä ja hyvästä terveydentilasta lähes 10-vuotiaana.


Terveystulokset:

13.3.2014silmätutkimusei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
16.3.2010kyynärnivel
lonkkanivel
0/0
B/B


11.3.2010polvilumpioluksaatio0/031.12.2012Ei voimassa
kiveksetnormaalit

Luonnetesti

1+1aToimintakykyKohtuullinen15
2+1aTerävyysPieni ilman jälj. jäävää hyökkäyshalua1
3+3PuolustushaluKohtuullinen, hillitty3
4-1TaisteluhaluPieni-10
5+1aHermorakenneHieman rauhaton35
6+3TemperamenttiVilkas45
7+1KovuusHieman pehmeä8
8+3LuoksepäästävyysHyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin45
9+++LaukauspelottomuusLaukausvarma
Yhteensä142


Kaikki kuvat omistaja TiinaOmistaja Tiina kertoi Taosta seuraavaa:

Tao on reipas japsipoika. Tao on machomies, joka omaa omanarvon tunteen. Tao elää saksanseisojanartun ja suomenajokoiranartun kanssa. Tao on lauman pomo, mutta lauma pelittää mahtavasti. Tao on ollut aina terve kuin pukki. Sillä ei ole ollut yhtään mitään "ylimääräistä" ja vanhuus ei näy siinä vielä mitenkään. Tao kulkee edelleen mukana harrastuksissa ja metsällä. 
Taolla on muutama hammaspuutos poskihampaissa.
Tao on erittäin paukkuvarma ja se on kulkenut koko ikänsä metsällä mukana. Sillä ei ole mitään ääniarkuutta. Tao on voimakasluonteinen, mikä on sen hyvä mutta myös huono puoli. Tao on hieman itsepäinen, mutta kuitenkin tottelevainen. Tao on itsevarma koiria kaikin puolin. Pesi esimerkiksi konekarhukokeessa hirvikoirat mennen tullen. Omistaja ei ole koskaan todistanut tilannetta, että Tao olisi pelännyt jotain. Tao on hyvin rohkea pikkuotus.
Omistaja on asialla vitsaillut, että Tao varmaan kuvittelee olevansa laumanvartija, kun on kasvanut pyreneittenkoirien kanssa. Metsästysharrastuksesta huolimatta Tao ei ole ajoviettinen. Metsästystilanteessa Tao noutaa käskystä ja etsii haavakot. Taon kanssa ei ole koskaan tarvinnut pelätä, että häviäisi metsässä. Tao on aina irti ja tulee mukana katsomatta sen perään.Tao ei pidä toisista uroksista reviirillään, mutta toiset koirat kiinnostaa kuitenkin ja tutustuu toisiin. Yleisesti ottaen tulee toimeen kyllä toisien koirien kanssa. 
Tao tykkää ihmisistä, välillä ehkä liikaakin. Tao herkästi hyppii ihmisiä vastaan, varsinkin jos häntä ei heti huomata.


Tao on herkkä haukkumaan. Tao ilmoittaa herkästi asioista haukkumalla ja osallistuu muiden haukkumiseen. Tao'o ei voi kuitenkaan sanoa ns. räksyttäjäksi. 
Taolla ei ole koskaan ollut turhautumista, eikä ole tuhonnut työpäivän aikaan. 

Agilityssa Taolla oli keinu helppo, eikä koskaan sitä arkaillut. Välillä piti ihan jarrutella nousua. 
Taon säkä on 38cm. 

Taolla on turkkia vuodenajasta riippumatta. Se on kaljuimmillaan ensimmäisessä kuvassa ja jälkimmäisessä normaalikarvassa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti