torstai 15. joulukuuta 2022

2021 ja 2022 vuoden kuulumisia

Snowpepper’s -perheeseen on tullut sekä uusia koiria, mutta kaksi on myös joukosta poissa.

Nemo (Mahti Vahdin Yumiko) kerkesi päästä pitkään ikään ja hänet lopetettiin kunnioitettavassa 15 vuoden ja 3 kk iässä. Nemolla oli jo kaikenlaista pientä heikkoutta joka puolella, mutta ei kuitenkaan mitään isompaa, ja siksi oli vaikeaa päättää, milloin on oikea hetki tehdä palvelus koiralle ja päästää pois.

Kaya (Snowpepper’s Amazing Story) valioitui 2021 Suomen agilityvalioksi ja Suomen hyppyvalioksi. Kaya oli rodussaan Suomen ensimmäinen neloisvalio. Saattaa olla jopa maailman ensimmäinen. 2021 - 2022 aikana Kaya kisasi agilityssa ja rally-tokossa ja kiersi näyttelyitä. 

Sparx (Patome Spark Of Bonfireheart) kisasi 2021 rally-tokossa keräten koulutustunnuksen RTK2 ja korkaten voittajaluokan. Sparx korkkasi 2022 agilitykilpailut ja sai ensimmäisen LUVAn. Sparx mitattiin mediksi (37-38). Sparx sai myös 2022 ensimmäisen SERTin Suomesta. Sparxin jälkeläiset ovat myös lisääntyneet ja hänellä on tällä hetkellä 2 pentuetta Suomessa ja 2 Ruotsissa. Sparxin jälkeläisistä on kasvanut tosi kivoja ja ne ovat pärjänneet kivasti myös näyttelyissä.

Haltista (Snowpepper’s Crazy Marshmallow) on kasvanut kiva harrastuskoira. Halti korkkasi 2021 rally-tokokilpailut ja 2022 Halti sai alokasluokan koulutustunnuksen RTK1 ja vielä yhden hyväksytyn tuloksen avoimesta luokasta. 2022 Halti korkkasi agilitykilpailut ja sai ensimmäisen LUVAn. Halti mitattiin miniksi (32-33). Halti kerkesi kierrellä enemmän näyttelyitä ja keräsi 2021-2022 aikana 3 SERTiä ja tuli siten Suomen muotovalioksi. Terveystuloksiltaan Halti oli priimaa: silmät ok, polvet 0/0, sydän ok, lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA0 LTV0 ja olat terveet. Valitettavasti keväällä 2022 Haltilla ilmeni kuivasilmäisyys ja Halti jäi loppuelämäksi doping-lääkitykselle. Halti siirrettiin EJ-rekisteriin, jotta saimme sille poikkeusluvan harrastaa ja loppuvuodesta 2022 Halti sterkattiin.

Tässä pieni katsaus oman talon koiriin. Mitäs meidän muun ”perheen” koirille sitten kuuluu?

Kasvatit

Snowpepper’s Actual Treasure ’Aarne’ sai ihmissisaruksen perheeseen 2022 ja vuonna 2021 ensimmäiset jälkeläiset, kun sain leasata ’Helmiä’ Bella Godivas Lilith. D-pentue syntyi 2021 kesäkuussa. 

Snowpepper’s Attractive Hero ’Nilo’ on elellyt kotikoiran elämää. Nilolla on ollut valitettavasti viime aikoina sisäelinoireilua, mille ei ole löytynyt syytä vielä. 

Snowpepper’s Bad Ass ’Huima’ lopetettiin keväällä 2021 outojen oireilujen sekä olkanivelen jänteen repeämisen vuoksi. Kuntouttamisprojekti olisi ollut todella pitkä ja täydellisesti kuntoutuvasta olkapäästä ei ollut valitettavasti varmuutta. Oli suuri suru, että näin nuoresta koirasta jouduttiin luopumaan.

Snowpepper’s Big Miracle ’Yola’ myös sai 2021 ihmissisaren maailmaan ja liikkumaan oppinut ihmislapsi on aiheuttanut ihmetystä. Yola korkkasi 2021 rally-tokon ja on nyt kahden vuoden aikana kerennyt saamaan sekä RTK1 ja RTK2 -koulutustunnukset. 

Snowpepper’s Bright Star ’Dori’ on elellyt viimeiset vuodet kotikoiran elämää harrastaen agilitya meidän kanssa samassa ryhmässä. Aluksi B-pentueen sedällä todettiin epäilyttävä PRA ja sitten B-pentueen isälläkin, joten jätin käyttämättä Doria jalostukseen. Loppuvuonna 2022 tehtiin omistajanmuutos ja Kamilla Korhosesta tuli haltijan sijaan Dorin omistaja. 

Snowpepper’s Cutest Trick ’León’ kävi 2021 kattavissa terveystutkimuksissa hyvin tuloksin: silmät terveet, polvet 0/0, lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä VA0 LTV1 ja olat terveet. León korkkasi näyttelyt 2021. Paras tulos on ollut PU3 ja vara-SERT. León on harrastellut omistajansa kanssa.

Snowpepper’s Cheerful Cottoncandy ’Nomi’ kävi 2021 terveystutkimuksissa hyvin tuloksin: silmät terveet, polvet 0/0, lonkat B/B ja kyynärät 0/0. Nomi korkkasi näyttelyt 2022. Paras tulos on ollut PN3 ja vara-SERT. Nomi on harrastellut tokoa ja agilitya.

Snowpepper’s Coconut Caramel ’Taiga’ kävi 2021 kattavissa terveystutkimuksissa hyvin tuloksin: silmät terveet, polvet 0/0, lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä VA0 LTV0 ja olat terveet. Taiga korkkasi näyttelyt 2021. Paras tulos on ollut PN2 ja vara-SERT. Taiga on harrastellut omistajansa kanssa mm. agilitya ja koiratanssia. Taigan kanssa on kisattu myös epävirallisissa agilitykisoissa.

Snowpepper’s Damn Precious ’Taavi’ kävi 2022 kattavissa terveystutkimuksissa hyvin tuloksin: silmät terveet, polvet 0/0, sydän ok, lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA0 LTV0 ja olat terveet. Taavi korkkasi näyttelyt 2022. Taavi oli vuoden aikana kolmesti PU1 ja kerran PU2. Taavi sai 2 x SERTin ja 3 x JUN-SERTin ja tuli Suomen juniorimuotovalioksi. Taavi on harrastellut omistajansa kanssa.

Snowpepper’s Doubtless Gold ’Luca’ kävi 2022 kattavissa terveystutkimuksissa tuloksin, joilla koira pärjää varmasti todella hyvin: silmät terveet, polvet 1/0, sydän ok, lonkat C/C, kyynärät 0/0, selkä VA0 LTV0 ja olat terveet. Luca korkkasi näyttelyt 2022. Luca oli kerran PU1 ja sai 1 x SERTin ja 1x JUN-SERTin. Luca on harrastellut omistajansa kanssa.

Snowpepper’s Diamond ’Miisa’ kävi 2022 kattavissa terveystutkimuksissa hyvin tuloksin: silmät terveet, polvet 0/0, sydän ok, lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA0 LTV0 ja olat terveet. Miisa korkkasi rally-tokokilpailut vuonna 2022 ja kerkesi kerätä RTK1-koulutustunnuksen ja sai vielä 2x hyväksyttyä tulosta avoimesta luokasta. Miisa korkkasi näyttelyt 2022. Miisa oli vuoden aikana kahdesti PN1 ja kahdesti PN4. Miisa sai 2 x SERTin ja 3 x JUN-SERTin ja tuli Suomen juniorimuotovalioksi. Miisa kävi junioriluokassa myös Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Näistä tuloksina tuli Liettuan juniorimuotovalio, Latvian juniorimuotovalio, kansainvälinen juniorimuotovalio sekä Baltian juniorivoittaja. 


Suuret kiitokset kasvattien omistajille näistä vuosista ja ensi vuonna jatketaan ❤️

Omien kasvattien lisäksi perheeseen on tullut sijoituskoira Lumivyöryn kennelistä. Lumivyöryn Aikamoinen Lumipippuri ’Cora’ asuu työkaverillani sijoituksessa. Tähän asti Cora on vaikuttanut todella kivalta koiralta luonteensa puolesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti