perjantai 15. tammikuuta 2021

Päivitystä viimeisistä vuosista

Tämän sivuston päivittäminen on jäänyt totaalisesti. Lähtökohtaisesti olen jaksanut päivittää kennelimme tapahtumia Facebook-ryhmään sekä Instagramiin. 

Kaikenlaista on tapahtunut heinäkuun 2019 jälkeen. Nemo (Mahti Vahdin Yumiko) täytti elokuussa 2020 13vuotta. Nemo on edelleen hengissä, mutta kuten vanhuuteen kuuluu, niin välillä on huonompia päiviä ja välillä parempia. Nemo viettelee ansaittuja mummupäiviään ja jos hänen korkeutensa haluaa jäädä lenkiltä pois, niin sitten hän jää <3

Kaya (Snowpepper's Amazing Story) on kisannut 3.luokassa kesäkuusta 2019 lähtien. Kaya on puolentoista vuoden aikana kerännyt 2 x SERT-A:ta ja yhden SERT-H:n. Tähän mennessä parhaimmiksi agilitykokemuksiksi on jäänyt se, että nopeudessa voitettiin yksi MM-koirakko ja toisena oli tuplanollavoitto, joista toisesta saimme SERT-H:n. 

Tämän lisäksi Kaya on kisannut tokossa, rally-tokossa ja koiratanssissa. Tokossa Kaya sai AVO2:n loppuvuodesta 2019, oli rotumestari ja vuoden tokojapsi 2019, koska kukaan muu ei kisannut lajissa vuoden 2019 aikana. Rally-tokossa olemme Kayan kanssa tehneet suuren, ehkä jopa suurimman petrauksen. Rallyssa Kaya kisannut koulutustunnukset RTK3 ja RTK4. Kayalla oli ihmeellinen kuukausi elo-syyskuun 2020 aikana, kun kuukauden sisällä Kaya sai kerättyä 3 x yli 95 pisteen tulosta, valioitui toisena japaninpystykorvana lajissa ja voitti vielä rotumestaruuden 2020. Tämän lisäksi Kaya on löytänyt tulosvarmuuden, sillä lokakuun 2019 jälkeen Kaya on saanut jokaisesta kilpailusta tuloksen, mikä ei ennen ollut mikään itsestäänselvyys. Koiratanssissa emme ole päässeet sinuiksi lajin kanssa, mutta jos Kaya valioituu agilityssa, niin kai sitä on lähdettävä haastamaan enemmän tämänkin lajin parissa! ;)

Tämän lisäksi Kaya synnytti 4 kaunista ja potraa pentua toukokuussa 2020, joista kolme päätyi ihaniin koteihin. 3 narttua ja 1 uros. Tähän mennessä pennuista on vaikuttanut kasvaneen kauniita ja komeita ja ihania perheenjäseniä. Tästä pentueesta kotiimme jäi asumaan Halti (Snowpepper's Crazy Marshmallow), joka on ilahduttanut perhettämme omilla tempauksillaan ja hassutteluillaan. Halti on hieman ohjaajaherkkä, mutta monissa tilanteissa omapäinen rallattelija, kuitenkin kiltti ja kuuliainen. Muita koiria Halti tuntuu pelkäävän, mutta totuttuaan johonkin koiraan, on pääsääntöisesti sosiaalinen. 

Aarne (Snowpepper's Actual Treasure) on elänyt tavallista koiran elämää. Aarnen osalta on ainoastaan yksi silmäsairauksista vapaa eläinlääkärinlausunto, eli vahvistusta edelleen siihen, ettei Aarnella ole perinnöllisiä silmäsairauksia. Syyskuussa oli yritys saada pentue Aarnesta ja leasing-nartusta Helmistä (Bella Godivas Lilith). Ensimmäisellä yrittämällä yhdistelmä ei onnistunut, mutta tätä yhdistelmää koitamme vielä maaliskuussa seuraavista juoksuista uudelleen. 

Huima (Snowpepper's Bad Ass) on käynyt terveystutkimuksissa. Huimalla todettiin terveet silmä ja polvien olevan 0/0. Sydämestäkään ei löytynyt sivuääniä. Huiman lonkat lausuttiin B/B, kyynärät 0/0, selkä VA0 LTV0 ja SP0. Huima on kuitenkin ollut elämänsä epäonnen lapsi ja valitettavasti kärsinyt oksentelusta ja traumaperäisistä ongelmista, joten päädyin jättämään Huiman jalostuksesta pois. Huima siirtyi sijoituskodin Sinin omistukseen loppuvuodesta 2020. 

Dori (Snowpepper's Bright Star) on käynyt terveystutkimuksissa. Ensimmäisissä silmätutkimuksissa eläinlääkäri lausui Dorin silmistä distichiasis, iris hypoplasia ja katarakta, mutta ei ottanut Dorin pentuaikaista toisen koiran silmään puremista huomioon lausunnossaan. Juha Pärnäsen näkemys oli tylpän trauman isku silmään, mikä on aiheuttanut silmään jäljen sekä jatkuvan tulehduksen, mikä mahdollisesti sokeuttaa toisen silmän, mutta lausunut, ettei kyseessä ole perinnöllinen silmäsairaus. Dorilla on lausuttu lisäksi 0/0 polvet, oireeton sydän, lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä VA0 LTV0. Dori on käynyt muutamissa näyttelyissä. 2019 vuoden näyttelyistä kevytrakenteinen Dori sai EH:n, mutta 2020 tammikuussa ensimmäisen SERTin.

Dori kävi joulukuussa 2019 Hanna Lehmusvuoren kuvattavana. Ja kuvista tuli ihania! <3
(Ethän kopio kuvia sivuiltani!)

kuva Hanna Lehmusvuori

kuva Hanna Lehmusvuori

kuva Hanna Lehmusvuori

kuva Hanna Lehmusvuori



Huiman ja Dorin sisko Yola (Snowpepper's Big Miracle) on käynyt myös terveystutkimuksissa. Yolan osalta terveystuloksia on lausuttu seuraavanlaisesti: polvet 0/0, silmät terveet, sydän oireeton, lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä VA0 LTV1. Yola kävi myös kerran loppuvuodesta näyttelyissä saaden ERIn. Yola on kehittynyt sekä agilityssa ja rally-tokossa ja erityisesti rally-tokon osalta odotamme, että pari pääsee kilpailemaan virallisissa kisoissa. Yolan osalta olemme sopineet omistajan kanssa, että tulen saamaan käyttää Yolaa leasing-pentueessa emänä tulevaisuudessa. 

Nilo (Snowpepper's Attractive Hero) on toiminut omistajansa sankarina viimeisen puolentoista vuoden aikana. Herrasta kasvoi aika pahasti naisista innostuva, joten loppuvuonna omistaja otti kokeiluun kemiallisen kastraation. Nähtäväksi jää, miten tulee vaikuttamaan kiihkeään suhtautumiseen nartuista. 

Tammikuussa 2020 meille tuli asustamaan Ruotsista Sparx (Patome Spark of Bonfireheart). Aluksi Sparx tuli kokeiluun, sittemmin päädyin käyttämään jalostukseen ja sitten, kun aikaa kuului, niin päädyin kisaamaan Sparxin ja lopulta päädyimme Ida Otterholmin Kennel Bländvita kanssa, että otan Sparxin yhteisomistukseen ja Sparx jäi asumaan kanssamme. Hän on kiltti, välillä kovin omapäinen, ihana 2-vuotias poikakoira, joka muutti aikanaan Austraalista Ruotsiin. Hän osaa olla vauhdikas, vilkas ja äänekäs, mutta olemme löytäneet tämän vuoden aikana todella paljon yhteisiä säveliä. Sparx on kisannut neljässä rally-tokokilpailuissa saaden jokaisesta hyväksytyn tuloksen ja täten RTK1:n ja yhden tuloksen avoimeista. Sparx kokeili myös syyskuussa 2020 tokokokeita saaden 2-tuloksen alokasluokasta. Ja koska kyseessä oli rotumestaruudet ja Sparx oli ainut osallistuja, niin Sparx voitti 2020 rotumestaruuden. 

Vasta tammikuussa 2021 saimme aikaiseksi ottaa valiokuvia Kayasta ja tässä niitä. 






Vuosi 2020 oli myös epäonnen aikaa. Oli korona ja kisoja peruuntui. Syyskuinen leasing-pentueen astuminen ei onnistunut, ja loppuvuoden suunnitellun pentueen uros sairastui ja menehtyi. Mutta ehkä 2021 olisi jälleen aika uusien pentujen. Tai sitten ei. En tiedä. Tämä kasvattaminen on vaan kumman yllätyksellistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti